Tilbage til inspiration

Madmuffins med Ramsløgspølse og ost

Disse madmuffins med ramsløgpølse er perfekte som fx snack, brunch eller på buffetten.

Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt creme fraiche, sukker, æg, salt og olie, og rør det godt sammen.

Skær pølserne i skiver og rist dem. Lad dem køle lidt af inde de tilsættes til dejen. Riv osten og tilsæt den. Gem lidt til at komme oven på.

Derefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen smidig. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt til hævning et lunt sted i 1 time.

Efter hævning tages dejen ud på et bord drysset med mel. Del dejen så den passer til muffins forme, der skal være plads til hævning.

Læg et viskestykke over og lad dem hæve yderligere 1 time et lunt sted.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensl dem med et sammenpisket æg. Og drys med resten af osten. Bag dem i ca. 15-20 min. Kig dog til dem ved 10-15 min.

De lækre madmuffins med ramsløgpølse skal bages til de er gyldne.

Ca. 20 stk
4 ramsløgspølser 100 g Vesterhavs ost 400 g mel ½ dl Raps olie ½ tsk. Salt 2 æg (det ene til pensling) 1 dl Vand 1 dl Creme fraiche 30 g gær